در قسمت قبل بصورت ویژه درباره لکنت زبان در کودکان، علائم و روش های درمان آن صحبت کردیم، در این قسمت به این سوال پاسخ می دهیم که موز چه تاثیری بر لکنت زبان کودکان دارد.
لکنت زبان کودکان چیست؟
درمانگران لکنت زبان می گویند، لکنت زبان زمانی پدید میآید که در جریان طبیعی گفتار وقفهای ناگهانی و غیر طبیعی ایجاد شود و در صورتی که کودک لکنت زبان خود را به عنوان یک اختلال بپذیرد، فرآیند درمان سریع تر صورت میگیرد. اگر علت ایجاد لکنت در کودکان شناخته شود، درمان بهتری صورت میگیرد زیرا گاه ترس و گاه ناراحتی های روانی عامل لکنت زبان است.
در سنین قبل از دبستان و بین ۲ تا ۶ سالگی احتمال ابتلا به این اختلال در حدود ۱۰ درصد است.
لکنت در همه کودکان به یک شکل نیست. در گروهی از کودکان لکنت همراه با اضطراب، فشارهای عصبی، تیک های جسمانی، تغییر حالات چهره و حتی گریه است و در گروهی دیگر، لکنت موجب ناتوانایی های شدید ارتباطی می شود.
ترس عامل ایجاد لکنت زبان نیست، فقط باعث می شود لکنت زبان کودک عیان شود، استرس نیز علت لکنت نیست و تنها آن را تشدید میکند.
چهار علت برای لکنت شناخته شده و در این بین ژنتیک عاملی است که ۶۰ درصد از افراد را دچار این اختلال میکند البته نباید از کودکانی که تاخیر گفتار یا رشدی دارند نیز گذشت، آنها هم از مستعدترین افراد برای لکنت زبان هستند.
ارتباط میان موز و لکنت زبان بصورت آکادمیک اثبات نشده است و فقط در حد تئوری های طب سنتی باقی مانده است. طب سنتی نیز برگرفته از آزمون و خطا و تجربه شخصی افراد است.
به همین دلیل مواردی که در این مقاله ارائه می شود همگی فقط برای اطلاع رسانی به خانواده های عزیز بوده و اکیدا توصیه می شود خانواده های عزیز، هیچ درمانی خودسرانه برگرفته از این مقالات را روی کودک خود انجام ندهند.
موز و لکنت زبان در کودکان
یک کارشناس و مولف طب اسلامی راه درمان لکنت زبان را خوردن انار عنوان کرد و گفت: به کودکانی که لکنت زبان دارند تا قبل از دو سالگی روزانه یک قاشق آب انار داده شود. وی یبوست و لکنت زبان را از عوارض خوردن زیاد موز تا قبل دو سالگی برای کودکان ذکر کرد. همچنین، خوردن روزانه یک لیوان آب انار برای افراد بزرگسالی که دچار لکنت زبان هستند، مفید است.
در وب سایت جام نیوز مطلبی در ارتباط با موز و لکنت زبان آورده شده است که در قالب آن چند نسخه نیز ارائه شده است.
نسخه اول درمان لکنت زبان در طب سنتی
۱۰۰ گرم نبات با ۲۵ گرم عاقرقرها سابیده و هر روز یک قاشق چایخوری دم کرده و میل نمائید.
نسخه دوم درمان لکنت زبان در طب سنتی
۲۵ گرم دانه برگ زبان گنجشک را با مقداری نبات نیم کوب کنید و به مدت یک ساعت دم نمائید در هر وعده غذایی یک قاشق چایخوری از این دمنوش را میل نمائید.
نسخه سوم درمان لکنت زبان در طب سنتی
این نسخه از بهترین روش های درمان لکنت زبان در کودکان است که تابدین لحظه افراد از آن نتیجه گرفته اند.
۱۰ گرم عاقرقرها، ۱۰ گرم تخم خرفه، ۵ گرم زبان گنجشک را با هم سائیده کنید و سپس با ۷۵ گرم مویز بدون هسته بسابید تا خمیری بدست آید.
خمیر بدست آمده را به شکل لوله خودکار کنید و آن را برش بزنید تا شبیه قرص شود.
این قرص ها را در جای خشک و خنک نگه داشته و هر روز یک عدد از آن ها را مصرف نمائید.
گیاه عاقرقرها چیست؟
عاقرقرها گیاهی است علفی و چند ساله که بلندی ساقه اش به حدود ۲۰ سانتیمتر میرسد. این گیاه شبیه بابونه میباشد. منشاء اصلی آن الجزیره و آفریقای شمالی بوده و از آنجا به نقاط گرم و معتدل زمین مانند آسیا و آفریقا راه یافتهاست. ریشه آن راست به طول ۲۵–۲۰ سانتیمتر و به ضخامت یک انگشت و با انشعابات زیادی است. این ریشه طعم سوزنی دارد.
قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است که به صورت قطعاتی به اندازه۱۰–۸ سانتیمتر و قطر۵/. سانتیمتر به بازار عرضه میشد. بوی آن معطر و محرک مخاط بینی و طعم آن تند، سوزنده و ناپسند است.
در بعضی منابع، بخاطر خواص بسیار نزدیک این گیاه با ریشه طرخون کوهی، این گیاه را به اشتباه با آن یکی دانستهاند.
عاقرقرحا، گیاهی است علفی، کوتاه، که ارتفاع آن به یک وجب هم نمیرسد، چند ساله و شبیه بابونه. برگهای آن بریدگیهای عمیق دارد و پوشیده از کرک است. گلهای آن در تابستان و در دو گونه روی ساقه ظاهر میشود.
- گلهای لولهای زرد
- گلهای زبانهای سفید
عاقرقرحا ريشه گياهى از خانواده Compositae، است، علفى و چندساله و خيلى كوتاه، بلندى عاقرقرحا از يك وجب هم كمتر است و شبيه بابونه مى باشد. برگهاى عاقرقرحا داراى بريدگىهاى عميق و باريك و پوشيده از كرك است. طبق گل آنكه در تابستان ظاهر مىشود نسبتا بزرگ است، عاقرقرحا دو نوع گل دارد، گلهاى با لوله زردرنگ و گلهاى زبانهاى و ماده آن روى آنها سفيد و زير گلها بنفش است.
ريشه عاقرقرحا دراز به طول بيست تا بيست و پنج سانتيمتر و به ضخامت حدود يك انگشت مىباشد و طعم عاقرقرحا سوزاننده زبان و گرم است. اين گياه بومى آفريقاى شمالى و الجزيره مىباشد و در ساير مناطق از قبيل هند، جنوب اروپا و اسپانيا نيز انتشار دارد. نوع آفريقاى شمالى آنكه در الجزيره می رويد از نوع هندى آن مرغوبتر است.
افزودن دیدگاه جدید