وقتی با بچه‌ها برای خرید می رویم

شیطنت و بهانه جویی هنگام خرید، عادت کودکانست، کودکان اغلب در فروشگاها بیقراری می‌کنند و به همه چیز دست می‌زنند و به آن سو و این سو می‌روند و برای جلب توجه همه کاری انجام می‌دهند . و شیطنت و بهانه جویی هنگام خرید عادت انهاست .

برای جلوگیری و پیشگیری از این رفتار بچه‌ها بهتر است کودک را نزد کسی که صلاحیت نگهداری از بچه را دارد بگذارید و یا این که چند نکته زیر را در نظر بگیرید.

۱ - بهترین و موثرترین روش برای حل مشکل خرید با کودک، مشارکت دادن کودک و محول کردن بعضی از وظایف به او می‌باشد تا خرید برایش هیجان انگیز و جذاب باشد و حوصله اش سر نرود

مثلاً در خانه قبل از رفتن به خرید به او بگویید چه چیزهایی نیاز دارد و لیستی برایش تهیه کنید و لیستی هم برای خود تهیه نمایید و به او بگویید که هنگام خرید یادش باشد چه چیزهایی در لیست بوده و باید خریداری شود، با این کار او این لیست را به ذهن می‌سپارد و هنگام خرید دیگر اذیتتان نمی‌کند بلکه ذهنش مشغول این است که چیزی خریده و چه چیزی خریده نشده.

۲ - در روش دیگر اگر کودکتان خیلی کوچک است و نمی‌تواند حرف بزند و این نکته بالایی از او بعید است، می‌توانید اسباب بازی مورد علاقه‌اش را همراه خود ببرید، وقتی کودک در هنگام خرید بی‌قراری کرد با دیدن اسباب بازی محبوب خود، بی‌قراری نمی‌کند و مشغول بازی با آن می‌شود و برایش سرگرم‌کننده است.

۳ - در روش سوم به این موضوع اشاره می‌کنیم که قبل از این که کودک بی‌تاب شود و شیطنت را آغاز کند برایش خرید کنید مثلاً خوراکی، اسباب بازی، کتاب و یا هر چیز دیگری.

۴ - باز اگر کودک بی قراری کرد و روشهای بالایی موثر نبود، اصلاً به او بی توجهی نکنید بلکه برای مدت کوتاهی خرید را متوقف کنید و با او حرف بزنید و برایش توضیح دهید که در مدت کوتاهی بعد از خرید چند چیز دیگر، خرید تمام می‌شود و او را به خانه بر می‌گردانید و زمان خاصی برایش مشخص کنید. بعد که آرام گرفت بقیه خریدتان را انجام دهید.

۵ - هنگام خرید سعی کنید کودکتان تفریح کند. مثلاً در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ، می‌توانید کودکتان را داخل سبد خرید گذاشته و مثل کالسکه هلش دهید. این کار باعث سرگرم شدن او می‌شود .

۶ - اگر کودکتان توانایی کمک کردن دارد از او بخواهید کمکتان کند، حتی جزئی. مثلاً پول را به او بدهید تا حساب کند، از او بخواهید در حمل وسایل سبک کمکان کند، وقتی داخل فروشگاهید از او بخواهید اجناس را از قفسه‌ها برداشته و به سبد بیندازد، یا اجناس را به فروشنده جهت حساب کردن تحویل دهد و ... با این کار او اعتماد به نفس پیدا می‌کند و مسئولیت پذیر می‌شود و برایش سرگرم کننده نیز هست.

۷ - او را تشویق کنید، مثلاً به او بگویید اگر کودک خوبی بوده و شیطنت نکند و بی‌قراری نکند بعد از خرید، مثلاً به پارک می‌بریدش و یا برایش خوراکی می‌خرید و یا هر چیزی که انجام آن برایتان امکان پذیر باشد. یادتان باشد بدقولی نکنید، زیرا اگر بدقولی کنید، کودک دیگر حرفتان را باور نمی‌کند.

۸-هیچ گاه فرزندان خود را قبل از ناهار یا شام به فروشگاه نبرید. رعایت نکردن این اصل سبب می شود که کودک هر غذایی را که ببیند از شما بخواهد تا برایش بخرید، کسی هم نمی تواند او را سرزنش کند. در چنین مواقعی حتما کمی شکلات یا آب میوه همراه خود داشته باشید تا قند خون کودک را بالا برده و از بی تابی او بکاهد.

۹- اگر فرزندتان در هنگام خرید کردن آرام بود او را در آغوش بگیرید و ببوسید تا متوجه شود که رفتار شایسته او مورد تحسین قرار گرفته است.

فواید خرید با کودکان

** خرید کردن در فروشگاه باعث تقویت مهارت یادآوری کودکان می گردد. کودکانی که دو و نیم ساله هستند می توانند کالاهایی را که تبلیغ آنها را در تلویزیون مشاهده کرده اند، بشناسند. یافتن کالاهایی که درباره آنها تبلیغ شده است نوعی بازی لذت بخش برای کودکان محسوب می شود.

** کودکان با مشاهده این که شما براساس نیاز و قیمت اجناس آنها را انتخاب می کنید، می توانند به مفهوم میزان مصرف پی ببرند. از سن سه و نیم سالگی به بعد می توانید درباره پس از انداز کردن پول با آنها صحبت کنید.

** اگر به کودکان اجازه دهید از بین دو محصول یکی را انتخاب کنند، قدرت انتخاب و تصمیم گیری آنها را تقویت خواهید کرد.

** اگر درباره کیفیت مواد غذایی فروشگاه با آنها صحبت کنید، خوردن غذاهای سالم و مقوی را به آنها خواهید آموخت.

** اگر به کودکان بگویید که به دلیل گران بودن وسیله ای که او از شما درخواست کرده است نمی توانید آن را بخرید و به همین خاطر احساس ناراحتی می کنید، کودک شما، احساسات صادقانه شما را درک خواهد کرد.

منبع: نمناک , با کودک

نمایش بازخورد های بیشتر

افزودن دیدگاه جدید

کاربر گرامی شماره تماس، ایمیل شما به هیچ عنوان روی وب سایت رادیوکودک نمایش داده نخواهد شد. اگر می خواهید نام شما نیز بصورت عمومی نمایش داده نشود از عبارت "ناشناس" استفاده نمائید. برای مشاهده بازخوردهای بیشتر در این قسمت کلیک کنید.